感谢访问甘肃成人高考网,网站主要提供成考考生提供成考报名入口、时间、条件和费用,站内内容仅供交流使用,官方信息以甘肃省教育考试院为准站点地图|网站地图

甘肃成人高考网

甘肃成人高考网

地区: 兰州 嘉峪关 金昌 白银 天水 武威 张掖 平凉 酒泉 庆阳 定西 陇南 临夏回族 甘南藏族

甘肃2021年成考高起点《英语》考前练习题及答案

文章来源: 甘肃成考网 作者: 甘肃成考网 浏览量: 587 发布时间: 2021-12-15 15:52
甘肃2021年成考高起点《英语》考前练习题及答案

  2021年成考高起点《英语》考前练习题及答案

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

  ()1.The flowers in our school _______ the beauty of our campus.

  A.add B.add to C.add up to D.add up

  ()2.The boy wanted to ride his bicycle in the street,but his mother told him _______.

  A.not to B.not to do C.not do it D.do not to

  ()3.She thought I was talking about her daughter,______,in fact,I was talking about my daughter.

  A.whom B.where C.which D.while

  ()4.You don‘t need to describe her.I _______ her several times.

  A.had met B.have met C.met D.meet

  ()5.Can you believe that in _______ a rich country _______ there should be many poor people?

  A.such;such B.such;so C.so;so D.so;such

  A A D B B

  ()6.Paul doesn‘t have to be made ________.He always works hard.

  A.learn B.to learn C.learned D.learning

  ()7.—There were already five people in the car but they managed to take me as well.—It _______ a comfortable journey.

  A.can‘t be B.shouldn’t be C.mustn‘t have been D.couldn’t have been

  ()8.If by any chance someone comes to see me,ask them to leave a _______.

  A.message B.letter C.sentence D.notice

  ()9._______,Mother will wait for him to have dinner together.

  A.However late is he B.However he is late

  C.However is he late D.However late he is

  ()10.Alice,why didn‘t you come yesterday?

  I,but I had an unexpected visitor.

  A.had B.would C.was going to D.did

  B D A D C

  ()11.—Who is Jerry Cooper?

  —_______?I saw you shaking hands with him at the meeting.

  A.Don‘t you meet him yet B.Hadn’t you met him yet

  C.Didn‘t you meet him yet D.Haven’t you met him yet

  ()12.We agreed ________ here but so far she hasn‘t turned up yet.

  A.having met B.meeting C.to meet D.to have met

  ()13.What did you think of her speech?

  She _______for one hour but didn‘t _______ much.

  A.spoke;speak B.spoke;say C.said;speak D.said;say

  ()14.After living in Paris for fifty years he returned to the small town _______ he grew up as a child.

  A.which B.where C.that D.when

  ()15.As she _______ the newspaper,Granny ________ asleep.

  A.read;was falling B.was reading;fell

  C.was reading;was falling D.read;fell

  D C B B B

  ()16.How beautifully she sings!I have never heard ________.

  A.the better voice B.a good voice

  C.the best voice D.a better voice

  ()17.Wait till you are more ________.It‘s better to be sure than sorry.

  A.inspired B.satisfied C.calm D.certain

  ()18.—Hi,Tracy,you look tired.

  —I am tired.I _______ the living room all day.

  A.painted B.had painted C.have been painting D.have painted

  ()19.—How was your recent visit to Qingdao?

  —It was great.We visited some friends,and spent the _______ days at the seaside.

  A.few last sunny B.last few sunny

  C.last sunny few D.few sunny last

  ()20.I first met Lisa three years ago.She ________ at a radio shop at the time.

  A.has worked B.was working C.had been working D.had worked

  D D C B B

  ()21.—When can I come for the photos?I need them tomorrow afternoon.

  —They _______ be ready by 12:00.

  A.can B.should C.might D.need

  ()22.Yesterday Alice ________ a wallet on her way to school.

  A.picked up B.picked out C.throw away D.kick away

  ()23.While standing there,the nice girl found the stranger‘s eyes _______ her.

  A.fixed up B.looked at C.stared at D.glared at

  ()24._______ we‘ll go camping tomorrow depends on the weather.

  A.If B.Whether C.That D.Where

  ()25.The girl cried out:“I ________ go out today.”

  A.had better not to B.had rather not

  C.would rather not to D.would rather not

  B A C B D

  完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分。)

  通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  If we were asked exactly what we were doing a year ago,we should probably have to say that we could not remember.But if we had kept a book and written in it an account of _31_ each day,we should be able to give an answer _32_ the question.

  It is the same in the history._33_ have been forgotten because we do not have any written account of them.Sometimes men _34_ a record of the important happenings in _35_ country,_36_ often it was destroyed by fire or in a war.Sometimes there was never any written record at all because the people _37_ did not know how to write.For example,we know _38_ the people who lived in China 4,000 years ago,because they could write and _39_ written records for these who live _40_ them.But we know _41_ nothing about the people who lived even 200 years ago in Central Africa,because they _42_.

  Sometimes,of course,even if the people cannot write,they may know something of the past.They have learned about it from _43_ people,and often songs and dances and stories have been made about the most important happenings,and these have been sung and acted and told _44_ many generations(後代)。Most people are proud to tell _45_ their fathers did in the past.This we may call“remembered history”。_46_ has now been written down.It is not so exact _47_ so valuable to us _48_ written history is,because words are much more easily _49_ when used again and again in speech than copied in writing.But _50_ no written records,such spoken stories are often very helpful.

  ()31.A.what to do B.what we did C.how to do D.how we did

  ()32.A.for B.in C.on D.to

  ()33.A.all things B.Many things C.More D.Much

  ()34.A.did keep B.should keep C.would keep D.were keeping

  ()35.A.our B.your C.their D.his

  31.B 32.D 33.B 34.A 35.C

  ()36.A.still B.but C.even D.or

  ()37.A.when and where B.of when and where

  C.that time and place D.of that time and place

  ()38.A.a good deal about B.a lot of about C.many D.much

  ()39.A.left B.gave C.leave D.send

  ()40.A.before B.after C.later D.for

  36.B 37.D 38.A 39.C 40.B

  ()41.A.almost B.most C.at most D.mostly

  ()42.A.have not learned to write B.have learned to write

  C.had learned how to write D.had not learned to write

  ()43.A.older B.the oldest C.outside D.most

  ()44.A.by B.about C.for D.within

  ()45.A.how B.which C.that D.what

  41.A 42.D 43.A 44.C 45.D

  ()46.A.Some of it B.Some of them C.All of it D.Many of them

  ()47.A.and B.or C.yet D.even

  ()48.A.as B.that C.such D.so

  ()49.A.moved B.forgotten C.recited D.changed

  ()50.A.where B.there C.where there are D.where they are

  46.A 47.B 48.A 49.D 50.C

  2016年成人高考高起点英语试题:阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

  A

  First there was learning.This has always been an important part of human life.By imitating their parents,children learned to hunt,to make tools,and to take care of themselves and others.

  Next came education.This was possible only after people developed language.Then adults could explain how to do things.They could talk about traditions,beliefs,and ceremonies of the group.Still,education was oral.Children could learn only what their teachers could remember.

  Finally,schools were created.They came into being because writing was invented.The first system for writing appeared about 3,500 B.C.in Sumeria,a land that is now Iraq.The Sumerians also invented a system for calculating with numbers.About 500 years later,the Egyptians discovered writing and calculation,too.And shortly after that,both the Sumerians and the Egyptians started schools.Being able to read and write they allowed people to learn anything that could be recorded.But the early systems were complicated.Children couldn‘t learn them just by watching.That’s why schools became a necessity.

  Those first students learned reading,writing,and calculation.Having these skills gave people great power over those who did not have them.Some 5,000 years later,this is still true.

  ()1.The main idea of this article is that schools ________.

  A.had great power B.became necessary for learning

  C.taught children to hunt D.developed language

  ()2.You can decide from the article that schools have ________.

  A.made education difficult B.held back learning

  C.imitated parents D.advanced human skills

  ()3.What happened before Egyptians discovered calculation?

  A.Egyptians discovered writing.B.Egyptians started schools.

  C.Sumerians invented writing.D.Sumerians started schools.

  ()4.Education became possible only with the development of _______.

  A.learning B.language C.calculation D.clocks

  1.B 2.D 3.C 4.B

  B

  Once a landlord wanted to plant garlic in his fields.He found a group of boys and asked them to do the work for him.At lunch time he did not invite the boys to have lunch with his family.The boys had to sit by the door and have lunch on the ground.The landlord was afraid that other people would see the bad food for the boys.So with a smile on his face he said to them:“Boys,go and eat in the house.This is for your food.If you eat here by the door,the dogs will bite you.”The boys were surprised.But they said nothing and went to eat in the house.The landlord was quite pleased.

  Supper time came and the boys went into the house again.When they walked past the landlord‘s room,they looked in through the window.What do you think they saw there?They saw a big table with white bread and all kinds of good food on it.The landlord and his family were sitting around the table and eating their dinner.But the food for the boys was bad.The boys were very angry.They wanted to teach the landlord a lesson.So they decided to plant his garlic upside down.And that was what they did the next day.

  A few days later the garlic was coming out everywhere but not in the landlord‘s fields.The landlord was very surprised and asked the boys why this was so.“The garlic is afraid that the dogs will bite it,”the boys answered.

  ()5.The landlord asked the boys to come because ________.

  A.he wanted them to plant garlic for him

  B.he wanted to invite them to have lunch with his family

  C.he wanted to tell them to sit by the door

  D.he wanted them to plant vegetables for him

  ()6.The landlord asked the boys to eat in the house because _______.

  A.he was afraid the dog would eat their food

  B.he was afraid the dog would bite them

  C.he thought other people would see the bad food for the boys

  D.he was afraid the boys would play with the dog

  ()7.The next day the boys planted the landlord‘s garlic upside down because _______.

  A.they did not know how to plant it

  B.they wanted to teach the landlord a lesson

  C.they were afraid the dogs would bite it

  D.they made a mistake

  ()8.A few days later the landlord‘s garlic did not come out because ________.

  A.the garlic was afraid the dogs would bite it

  B.the boys had planted it upside down

  C.the boys had not planted it at all

  D.the boys had not watered it

  5.A

  6.C 7.B 8.B

  C

  The International Olympic Committee(IOC)said on February 9 it would award its highest honour to Arthur Ashe,the tennis star and human rights fighter who died on February 6 of AIDS.He was 49.

  The award,called the Olympic Order,is awarded to sportsmen and others for service to the Olympics and its principled.

  Ashe never participated in the Olympics,but IOC president Juan Antonio Samaranch said:“I think he was really a thorough Olympian.”

  Ashe is the first black man to win Wimbledon and the only black to win the Australian US open titles.

  Last April 8,he announced he had AIDS,which he got from a blood transfusion during a heart operation in 1983.

  Ashe often worked for racial equality in and out of sports.He said the happiest moment of his life was not winning Wimbledon,but when Nelson Mandela—South Africa‘s antiapartheid(反種族隔離的)leader—was freed from jail in 1990.

  A quote from Ashe:“I have good days and bad days.My ratio of good days to bad days is about six to one.”

  ()9.The underlined word“award”in the first paragraph means“________”。

  A.send a telegraph B.give a prize

  C.congratulate somebody D.be in memory of somebody

  ()10.Arthur Ashe ________.

  A.won Olympic gold medals in tennis

  B.took part in several Olympic Games

  C.was a famous sportsman in the Olympic Games which was held in South Africa

  D.had not been in any Olympic games

  ()11.________ made Ashe happier than anything else.

  A.Nelson Mandela‘s freedom

  B.Winning the Australian US open titles

  C.Juan Antonio Samaranch‘s congratulation

  D.His good days in his life

  ()12.Which is correct?

  A.There were as many good days in his life as bad days.

  B.His good days were equal to his bad days.

  C.He had more good days in all his life than bad days.

  D.He had six good days in all his life.

  9.B 10.D

  11.A 12.C

  D

  For some time past,it has been widely accepted that babies—and other creatures—learn to do things because certain acts lead to“rewards”,there is no reason to doubt that this is true.But it used also to be widely believed that effective rewards,at least in the early time,had to be directly connected to such basic physiological“drives”as thirst or hunger.In other words,a baby would learn if he needed food or drink or some sort of physical comfort,not otherwise.

  It is now clear that this is not so.Babies will learn to behave in ways that produce results in the world with no reward except success in sight.

  Papousek began his studies by using milk in the normal way to“reward”the babies and so teach them to carry out some movements,such as turning the head to one side or the other.Then he noticed that a baby who had had enough to drink would refuse the milk but would still go on making,the learned response with clear signs of pleasure.So he began to study the children‘s responses in situations where no milk was provided.He quickly found that children as young as four months would learn to turn their heads to right or left if the movement“turned on”some lights—and indeed that they were able to learn some more turns to bring about this result,for example,two left or two right,or even to make as many as three turns to one side.

  Papousek‘s light experiment was placed directly in front of the babies and he made the interesting observation that sometimes they would not turn back to watch the light closely although they would“smile and speak”when the light was on.Papousek concluded that it was not the sight of the lights which pleased them.It was the success they were achieving in solving the problem,in mastering the skill,and then there is a basic human nature to make sense of the world and bring it under control.

  ()13.According to the writer,babies learn to do things which _______.

  A.will satisfy their surprise B.will meet their physical needs

  C.are directly connected to pleasure D.will bring them a feeling of success

  ()14.Papousek noticed in his studies that a baby _________.

  A.would make learned responses when it saw the milk

  B.would continue the simple movements without being given milk

  C.would turn its head to right or left when it had enough to drink

  D.would carry out learned movements when it had enough to drink

  ()15.The babies would“smile and speak”at the lights because ________.

  A.they succeeded in“turning on”the lights

  B.the sight of lights was interesting

  C.they need not turn back to watch the lights

  D.the lights were directly connected to some basic“drives”

  13.D 14.B 15.A

  I.Phonetics(10 Points)

  Directions:

  In each of the following groups of words,there are four underlined letter combinations marked A,B,C and D.Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation.Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A.height B.hopefully C.honest D.housing

  2.A.generation B.mention C.memory D.metallic

  3.A.persuaded B.happened C.treated D.wounded

  4.A.shout B.touch C.announce D.about

  5.A.excuse B.exercise C.explain D.extremely

  6.A.medium B.western C.Mediterranean D.revolution

  7.A.castle B.vast C.waste D.fasten

  8.A.disappear B.fear C.year D.pear

  9.A.doubt B.sound C.famous D.found

  10.A.correct B.discover C.comfort D.come

  I.Phonetics

  1.C 2.D 3.B 4.B 5.B

  6.A 7.C 8.D 9.C 10.A

  Vocabulary and Structure(40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section.For each sentence there are four choices marked A,B,C and D.Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11.The research laboratory is going to the new type of computer to use.

  A.take B.make C.put D.bring

  12.The old woman has a letter from her son in the army to her.

  A.read B.write C.written D.received

  13.of the earth is made up of vast oceans.

  A.Two-third B.Two thirds C.Two third D.Twos-third

  14.Stamps which you don’t want to keep can be with others.

  A.changed B.traded C.threw D.collected

  15.“Jack is no more careful than Tom”means.

  A.Both Jack and Tom are careful B.Neither Jack nor Tom is careless

  C.Both Jack and Tom are careless D.Tom is careful,but Jack isn’t

  II.Vocabulary and Structure

  11.C 12.A 13.B 14.B 15.C

  16.While cleaning a long-deserted house the other day I came an old photo

  of my grandpa.

  A.to B.by C.across D.with

  17.Jane was ill for about a week,She didn’t until yesterday.

  A.get good B.get rid of C.get over D.get on

  18.—I feel a bit thirsty.

  —Why don’t you have tea?

  A.any B.some C.little D.a few

  19.When wood is burnt,it heat and light,together with heavy smoke.

  A.give up B.sends up C.sends away D.sends out

  20.The soldier from a wound and died a heroic.

  A.died…deadly…death B.was dead…dying…death

  C.died…dead…dying D.was dying…dead…death

  16.C 17.C 18.B 19.D 20.A

  21.—Do you think we’ll still catch the train?

  —Well,we won’t we walk faster.

  A.as B.unless C.until D.no matter how

  22.—Do you mind if I smoke here?

  —.

  A.No,please don’t B.Yes,please

  C.No,not at all D.Yes,if you like

  23.—May I move your bag a little and take this seat?

  —.

  A.I don’t mind B.Go ahead C.It doesn’t matter D.You do it,please

  24.—When will you be free this month,Mr.White?

  —,maybe we’ll be free next Sunday.

  A.Let me be B.Let me see C.Think it over D.I’m afraid

  25.—May I come to attend your lecture?

  —.

  A.No,you’d better not come B.Sure

  C.It’s not worth listening to D.My pleasure

  21.B 22.C 23.B 24.B 25.B

  26.He said he had bought dictionary week before,and

  dictionary was great help to him.

  A.a…the…the…a B.a…/…the…/

  C.a…/…/…a D.the…the…the…the

  27.Mr.Brown,together with his students,to the Science Museum.

  A.has gone B.are going C.have gone D.have been

  28.Although he was in a hurry,he stopped the old man to carry the heavy box.

  A.helping B.to help C.being helped D.helped

  29.During the holidays I shall help my father.

  A.with working B.with his work C.for work D.for working

  30.—Where on earth do we get light and heat?

  —It is from the sun we get them.

  A.which B.on which C.where D.that

  26.A 27.A 28.B 29.B 30.D

  31.It’s about time that this problem.

  A.to settle B.should be settled C.be settled D.to be settled

  32.A person a foreign language must be able to use the foreign language

  all his own.

  A.learning,forgetting B.who learns,to forget

  C.to learn,to forget D.using,but

  33.Einstein was given the Nobel Prize Physics in 1921.

  A.in B.at C.on D.for

  34.In the geography lesson,the teacher told the children that the earth round like a ball.

  A.was B.is C.were D.had been

  35.His father died and him a lot of money.

  A.sent B.afforded C.left D.gave

  31.B 32.A 33.D 34.B 35.C

  36.No sooner had he left the police arrived.

  A.when B.then C.than D.before

  37.Still water run.

  A.quick B.deeply C.deep D.quickly

  38.He often goes to school by bike it rains.

  A.besides B.except for C.except D.except when

  39.It is important us the balance of nature.

  A.for…to keep B.of…to keep

  C.for…keeping D.of…to have kept

  40.There is little ink in the bottle,?

  A.isn’t there B.isn’t it C.is there D.is it

  36.C 37.C 38.D 39.A 40.C

  41.There are many in this hospital.

  A.woman doctors B.women doctors C.women doctor D.doctor woman

  42.Your coat will lose its color it is washed.

  A.after B.until C.though D.not until

  43.—What shall we do this weekend,Sara?

  —What about to a movie?

  A.go B.going C.went D.to go

  44.It is quite clear he won’t see us.

  A.what B.that C.why D.how

  45.There is“u”and“s”in the word“us”.

  A.a…a B.a…an C.an…a D.an…an

  41.B 42.A 43.B 44.B 45.B

  46.Tom told me that you were going to take a trip to America,?

  A.wouldn’t you B.didn’t he C.weren’t you D.didn’t you

  47.Science seems closer to the question.

  A.to be getting…answering…puzzling B.to get…answer…puzzled

  C.to be getting…answer…puzzling D.getting…answer…puzzling

  48.,we must take time to discuss it carefully.

  A.Being rather difficult

  B.Because the question being rather difficult

  C.the question being rather difficult

  D.Because the question be rather difficult

  49.The teacher told you to do it.

  A.how he said B.as you had been shown

  C.which he told you D.what you had heard

  50.More than one person that kind of experience.

  A.has had B.have had C.are having D.were having

  46.C 47.A 48.C 49.B 50.A

  ze(20 points)

  Directions:

  For each blank in the following passage,there are four choices given below and marked A,B,C and D.Choose the one that is most suitable and mark your answer by blacking the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Not long ago,there lived in Auckland a working family who dreamed about a house of their own.Anyone then could read in the newspapers about the building companies who offered to put people into a new house 1 only a$1,000 deposit.Of course,the remainder had to be paid off with interest over a period of twenty years or so.

  The worker and his wife hopefully went to one of these companies 2 this wonderful offer.And the man in the office said.“Yes,sure.You bring along$1,000 and we can 3 you with a new house.”

  So the worker and his wife had to work hard and in twelve months’time they returned to the building man with$1,000.But the man in the office said,“Look,I’m sorry,4 we’ll need$1,500 now.Costs have gone up since we saw you last,you know.”

  The couple thought it over and decided it would not take very long to save the extra$500 if they worked hard.

  In six moths they worked 5 overtime and saved the$500 in spite of the high rent they had to pay for their flat.Back to the building man they 6 with their$1,500.But to their surprise he 57 the deposit was now$3,000.

  Now somewhat wiser,the worker said,“And the next time,I dare say we’ll find the deposit rising once more.How have we 58 save the extra$1,500?”

  “Well”,said the man,“I think we can stabilize the situation for about twelve months.By the time you come with$3,000,we will have had the house 9 for you.

  The couple left,sad at heart as they saw their dream house 10.By the time they had saved the extra$1.500,no doubt the deposit would have become still higher,maybe$5,000,then$10,000 and then…!

  1.A.for B.with C.on D.to

  2.A.to ask for B.asking for C.to ask about D.asking about

  3.A.supply B.give C.offer D.equip

  4.A.or B.and C.but D.so

  5.A.whole the B.whole C.the all D.all the

  6.A.filled B.dealt C.went D.went on

  7.A.replied B.announced C.told D.spoke

  8.A.had to B.worked to C.tried to D.got to

  9.A.sold B.paid C.prepare D.ready

  10.A.throw away B.die away C.take away D.get away

  Cloze

  1.B 2.C 3.A 4.C 5.D

  6.C 7.B 8.D 9.D 10.B

  Reading Comprehension(60 points)

  Directions:

  There are four reading passages in this part.Each passage is followed by five questions.For each question there are four suggested answers marked A,B,C and D.Choose on best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  For some minutes,all was quiet in the street.Then from across the street someone came walking.

  It looked like a man of middle height,dressed in a big raincoat,a soft hat and rubber-soled boots or shoes,and making little sound while walking.No one was in sight.It was a street with two rows of about fifty small houses and there were three lamps on either side.The lamp nearest to the child’s house could be seen clearly,but the others were almost hidden by the smoky air.A car passed the end of the street and its lights showed faintly,but clearly enough to show the smooth skin of a woman’s face.The car disappeared as the woman,wrapped up in her coat,reached the doorway of the child’s house.

  She put a key in the lock quickly,pushed the door open and stepped inside,then closed the door without looking round.She began to breathe hard.

  She leaned against the door for a moment,then straightened up as if with an effort,and walked towards the door of the front room,the passage leading to the kitchen,and the narrow staircase.She hesitated outside the door,then went up the stairs quickly but with hardly a sound.There was enough light from the narrow hall to show the four doors leading off a small landing(楼梯平台).She pushed each door open in turn and shone a torch inside,and the light fell upon beds,walls,furniture,a bathroom hand-basin,a mirror which flashed brightness back;but this was not what the woman was looking for.She turned away and went downstairs,and hesitated again at the foot of the stairs,then turned towards the kitchen.Clearly there was nothing there,or in the small washroom that she wanted.Two rooms remained;the front room and a smaller one next to it.She opened the front room door.After a moment,she saw the child’s bed and the child.

  1.The lights of the car passing the end of the street showed that.

  A.a woman was driving the car

  B.someone was standing by a street lamp

  C.a man and a woman were walking up the street

  D.a woman was walking by herself up the street

  2.After the woman closed the front door,she.

  A.looked round quickly B.started breathing again

  C.rested before moving D.walked straight towards the front door

  3.Which of the following plans(平面图)is the right position of the child’s room?

  =door=stairs F=front room

  C=child’s room P=passage K=kitchen W=washroom

  4.When she was upstairs,the woman.

  A.saw that there was a wash-basin in each room

  B.noticed a mirror which she was looking for

  C.found a torch in one of the rooms

  D.opened four different doors

  5.Once she was in the house,the woman behaved as if what she was looking for.

  A.might be in the kitchen

  B.was more likely to be upstairs

  C.would be easily seen by the light from the hall

  D.would look frightening to a child

  IV.Reading Comprehension

  1.D 2.C 3.A 4.D 5.B

  Passage Two

  The favorite food in the United States is the hamburger(汉堡包).The favorite place to buy a hamburger is a fast food restaurant.At fast food restaurants,people order their food,wait a few minutes,and carry it to their tables themselves.People also take their food out of the restaurant and eat it in their cars or in their homes.At some fast food restaurants.people can order their food,pay for it and pick it up without leaving their cars.

  There are many kinds of fast food restaurants in the United States.The greatest in number sell hamburgers,French fries(油炸马铃薯片)and so on.They are popular food among Americans.Besides,fast food restaurants that serve Chinese food,Mexican food,Italian food,chicken,seafood and ice-cream are very many.The idea of a fast food restaurant is so popular that nearly every kind of food can be found in one.

  Fast food restaurants are popular because they reflect(反映)American life style.Customers can wear any type of dress when they go to a fast food place.Second,they are fast.People who are busy do not want to spend time preparing their own food or waiting while someone prepares it.In fast food restaurants the food is usually ready before the customer even orders it.Finally most food in a fast food restaurant is not expensive.Therefore,people are able to buy and eat at a fast food restaurant often,while they may not be able to go to a more expensive restaurant very often.

  6.Hamburgers and French fries can be got at the fast food restaurants.

  A.some of B.most of C.a part of D.all of

  7.What do people do when they come to a fast food restaurant?

  A.They order and eat their food at the restaurant.

  B.They buy and take their food out and eat it in their cars or in their homes.

  C.They order,pay for and get their food in their cars.

  D.They do one of the three above-mentioned things.

  8.Why do Americans like to go to fast food restaurants?

  It is because fast food restaurants are fast,informal(不拘礼节的),and

  inexpensive.

  B.It is because people can easily find fast food restaurants.

  C.It is because people like to eat hamburgers.

  D.It is because fast food restaurants sell nearly every kind of food.

  9.Is the food in fast food restaurants always ready before the customers order it?

  A.Yes,it is B.No,it is seldom ready

  C.Yes.It is cooked to order D.No.Not always,but usually

  10.Seafood and ice-cream are served at all fast food restaurants,aren’t they?

  A.Certainly B.Yes,they are

  C.No,I’m afraid not D.No.Only at a few of them

  6.B 7.D 8.A 9.D 10.C

  Passage Three

  It is understood that a ballad is a song that tells a story,but a folk song is not so easily defined.A balled is a folk song,but a folk song is not a ballad until it tells a story.Folk song,then has included many kinds of music.For example,a sailor’s song of the sea is a folk song.The blues,a type of jazz popular in New Orleans,may be a folk song.In fact,there are folk songs for every job.

  “Home on the Range”shows how a popular song may become a folk song.It was first picked up as a folk song in 1910 by John Lomax in San Antonio,Texas.Lomax heard the song from an old man who had been a cook many years before.The song was known all over the Midwest;thought it did not come to national attention until the early 1930s.By 1947“Home on the Range”was so popular that it became the official state song of Kansas.

  11.A folk song is also a ballad when it.

  A.tells a story B.is sung by workers

  C.makes the listeners feel sad D.covers many kinds of music

  12.According to the author,which of the following is not always a folk song?

  A.A ballad B.A sailor’s song C.A state song D.A goatherd’s song.

  13.According to the passage,which of the following is not true of a folk song?

  A.It is passed on orally B.It has different forms

  C.It may talk about work D.It is found only in the western states

  14.The author uses the example of“Home on the Range”to show that folk songs.

  A.always tells a story B.are based on written forms

  C.may come from popular songs D.have become state songs

  15.The main topic of the passage is the.

  A.different kinds of folk songs B.development of popular music

  C.definition of a ballad D.importance of folk songs in American life

  11.A 12.C 13.D 14.C 15.A

  Passage Four

  We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching.On the contrary,both their knowledge and experience are enriched.We feel that there are many disadvantages in streaming(把……按能力分班)pupils.It does not take into account the fact that children develop at different rates.It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child.After all,it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

  Besides,it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability.This is only one aspect of their total personality.We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full,not just their academic ability.We also value personal qualities and social skills,and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

  In our classrooms,we work in various ways.The pupils often work in groups:this gives them the opportunity to learn to co-operate,to share,and to develop leadership skills.They also learn how to cope with personal problems as well as learning how to think,to make decisions,to analyse and evaluate,and to communicate effectively.The pupils learn from each other as well as from the teacher.

  Sometimes the pupils work in pairs;sometimes they work on individual tasks and assignments,and they can do this at their own speed.They also have some formal class teaching when this is appropriate.We encourage our pupils to use the library,and we teach them the skills they need in order to do this efficiently.An advanced pupil can do advanced work:it does not matter what age the child is.We expect our pupils to do their best,not their least,and we give them every encouragement to attain this goal.

  16.In the passage the author’s attitude towards“mixed-ability teaching”is.

  A.critical B.questioning C.approving D.objective

  17.By“held back”(Line 1)the author means“”.

  A.made to remain in the same classes

  B.forced to study in the lower classes

  C.drawn to their studies

  D.prevented from advancing

  18.The author argues that a teacher’s chief concern should be the development of the student’s.

  A.personal qualities and social skills

  B.total personality

  C.learning ability and communicative skills

  D.intellectual ability

  19.Which of the following is NOT MENTIONED in the third paragraph?

  A.Group work gives pupils the opportunity to learn to work together with others

  B.Pupils also learn to develop their reasoning abilities

  C.Group work provides pupils with the opportunity to learn to be capable

  organizers

  D.Pupils also learn how to participate in teaching activities

  20.The author’s purpose in writing this passage is to.

  A.argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class

  B.recommend pair work and group work for classroom activities

  C.offer advice on the proper use of the library

  D.emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching

  16.C 17.D 18.B 19.D 20.A


立即提交

文章评论(已有0条评论)

2022年考试安排(预计)

高起点 10月29日 10月30日
语文 外语
数学(文) 史地(文)
数学(理) 理化(理)
专升本 10月29日 10月30日
政治 专业课
外语 详细>>

甘肃成考交流群

甘肃成考交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

网上预报名